FAQ - 360 Fishuals

360 Fishuals > FAQ

Meestgestelde vragen:

Met een virtuele tour kunnen uw bezoekers altijd en overal online uw locatie bezoeken. Dit geeft uw locatie verschillende voordelen. Laten zien wat u uw klant kan bieden op elk moment van de dag. Dit is van toepassing voor alle sectoren. We maken virtuele tours voor musea; horeca; vakantieparken maar ook voor Retail ondernemingen en studentenhuizen. Uiteraard kan een virtuele tour met diverse toepassingen worden uitgebreid zodat ook projecten online in beeld worden gebracht. Toepassingen welke hierbij kunnen worden ingezet zijn plattegronden; informatiebuttons. Het toepassen van film en of foto’s in de virtuele tour of zet de virtuele tour in als virtual reality.

Een virtuele tour bestaat uit meerdere 360 graden foto's welke we aan elkaar koppelen. Door het koppelen kan er van de ene naar de andere foto worden gelopen. De bezoeker bepaald zelf welke volgende stap wordt gelopen waardoor de virtuele tour interactief is. Voordeel is dat uw locatie elk moment kan worden bezocht.

Een virtuele tour leidt de bezoeker met sprongen door een ruimte. Elke sprong (spot genoemd) is feitelijk één 360 graden foto. Hoe bepalen we nu hoeveel spots er voor jouw ruimte nodig zijn om te laten zien wat je wilt en zo min mogelijk overlap te hebben?

De oppervlakte is daarbij minder belangrijk dan de vorm van de ruimte. Dit zijn de vuistregels:

Eén 360 graden foto per ruimte is meestal genoeg.

Als een ruimte L-vormig, groot of langgerekt is tel er dan één of meer bij.

Verbindingen als een hal, een trappenhuis of kruisende gangen zijn soms nodig voor een logische navigatie. Tel deze dan mee.

Bedenk hierbij dat je niet altijd alles hoeft te laten zien. Op het moment dat de bezoeker in je tour naar een ruimte wil die niet gefotografeerd is, laten we dan bijvoorbeeld een contactpagina verschijnen. Men blijkt immers geïnteresseerd en zou langs willen komen.

Om meerwerk achteraf te voorkomen breng je de ruimtes al voor de komst van de fotograaf in de staat zoals je het graag gefotografeerd ziet. Dat gaat ver, want niets ontsnapt aan het oog van de camera. Storend in beeld zijn verlengsnoeren, beeldschermen met gevoelige gegevens, scheve gordijnen, een volle kapstok, tassen, glazen, onopgeruimde bureaus, seizoensgebonden zaken als posters, kerstversiering en dergelijke. Naast het representatief maken van de locatie kan ook rekening gehouden worden met beveiligingsvoorzieningen die je liever niet aan de buitenwereld laat zien. Wegpoetsen in de nabewerking is meestal mogelijk, maar brengt extra kosten met zich mee.

Wanneer de VR-tour naar tevredenheid is opgeleverd ontvang je een link waarmee je de tour op jouw website kan plaatsen.

Ja, vaak kan maatwerk buiten de genoemde producten voor jou toch gerealiseerd worden. 360Fishuals is van vele markten thuis, maar soms moet speciale software worden aangeschaft of is het nodig iemand anders met de benodigde kennis in te schakelen. 360Fishuals heeft voor verschillende wensen verschillende partners in haar netwerk.

Bij aankomst doet de fotograaf een korte inspectie van de locatie. Hierna wordt op de eerste 'spot' het statief met camera opgesteld. De juiste belichting wordt vastgesteld en als de fotograaf het sein ‘start’ geeft, dan is het voor het beste resultaat belangrijk dat er niets meer verplaatst of bewogen wordt. Er worden namelijk meerdere foto’s met ruime overlap genomen die later worden samengebracht tot één beeld. Een door het beeld lopend persoon komt in het eindresultaat dan meerdere keren voor. Voor een ludiek effect is dat prima, maar meestal is het ongewenst. Na het sein 'stop', meestal al na 3 minuten, wordt de ruimte vrijgegeven en zijn de volgende spots aan de beurt.

Bij een offertebedrag hoger dan € 500 (excl. btw) vragen wij je een aanbetaling te doen van 20% na het geven van een akkoord op het verkrijgen van de opdracht, tenzij anders overeengekomen. Er kan per factuur en per bankoverschrijving betaald worden. De factuur wordt pas verstuurd als het project aan je is opgeleverd.

In overleg kan in termijnen of met uitstel betaald worden.

Voor gebruik in drukwerk is het gebruikelijk de (bedrijfs)naam van de maker bij de foto te vermelden, in dit geval: "Fotografie: 360Fishuals Fotografie". 

Na het fotograferen gaan wij met het materiaal aan de gang, de foto's worden verwerkt tot 360graden foto's en afgemonteerd tot een virtuele tour. De duur van de nabewerking is afhankelijk van de grootte van het project. Wij bespreken dit altijd aan het begin van de opdracht. Zodra we een 1e versie van de virtuele tour gereed hebben sturen we deze toe. Nadat u tevreden bent leveren wij de virtuele tour op en ontvangt u de factuur.

Ook de benodigde support voor het plaatsen op de eigen website leveren we. Indien gewenst nemen wij contact met uw webbouwer op voor de implementatie hiervan. Je kan de virtuele tour inlinken vanaf onze servers.

Ja, u ontvangt van ons de gemaakte 360 graden foto's welke u zelf kunt plaatsen op social media. Voordeel is dat u de foto’s op verschillende momenten kan toepassen. Wij denken hier graag in mee.

Algemene voorwaarden Privacy Policy